Logo/huisstijl CultuurinBaarn.nl

KLANT: STICHTING CULTUUR PLATFORM BAARN
OPDRACHT: LOGO/HUISSTIJL, BASISONTWERP WEBSITE EN PROMOTIEMATERIAAL

Wat een gave opdracht om een logo en huisstijl te ontwikkelen voor een cultureel platform in Baarn! Van de stichting in oprichting kregen we duidelijke eisen en wensen waarmee wij in goede samenwerking het concept en logo hebben ontworpen. De presentatie vond plaats tijdens een meeting met publiek bij de Speeldoos in Baarn.

De basis van het logo ‘CultuurinBaarn.nl’ bestaat uit een lijnenspel van cirkels in drie basiskleuren van het drukproces: cyaan, magenta en geel.
De cirkels staan voor: proces, doorgaande ontwikkeling, vergroten, zenden (exposeren). De regelmatige vergroting van de cirkels geeft kracht, een glanseffect en beweging aan het beeldmerk.
De cirkels zijn verwerkt in de letters van het platform ‘CultuurinBaarn.nl’. Ook in uitingen van promotiemateriaal (beachflags en stoepborden) komen de cirkels als illustratie terug.
Het gekozen lettertype MuseoModerno is een geometrisch, creatief en rond lettertype en daarmee passend voor de diversiteit van doelgroepen.

Naast een keuze voor lettertype, logo en illustratie hebben wij ook kleuren, pictogrammen en een huisstijlhandleiding uitgewerkt. Hiermee heeft de stichting een stevig vertrekpunt voor allerlei communicatie-uitingen.

Bekijk de website

Logo/huisstijl Hersenplan
Logo/huisstijl Baarn Duurzaam