Logo/huisstijl Eemland1

KLANT: STICHTING STREEKOMROEP EEMLAND 1
OPDRACHT: LOGO/HUISSTIJL

Startpunt
Op 1 januari 2023 start Eemland1 – de onafhankelijke streekomroep van en voor alle inwoners van Bunschoten-Spakenburg, Soest en Baarn. Daar past een nieuw logo bij. De wens was een eenvoudig en daardoor sterk beeld. Het logo straalt ambitie en professionaliteit uit, ook in de hoek van het beeldscherm of TV.

Typering logo
Het logo bestaat uit twee delen: ‘Eemland’ en een kleurvlak met een uitgespaarde 1. Het kleurvlak verbeeldt een venster. Door de schuine bovenrand kun je dit venster ruimtelijk ervaren. Doordat het woord ‘Eemland’ in twee regels staat, is het compact en makkelijker leesbaar. De verbinding tussen de ‘E’ en de ‘l’ verbeeldt de meanderende Eem. In de samenstelling van tekst en venster verbeeldt ‘Eemland’ het publiek voor het scherm.

Het gekozen lettertype is Trebuchet MS Bold, een schreefloos lettertype speciaal ontworpen voor beeldschermgebruik. Alles is gericht op maximale leesbaarheid, ook op klein formaat.

Uitwerking
De komende tijd gaan we verder met het implementeren van de nieuwe huisstijl op diverse dragers. Zoals bijvoorbeeld visitekaartjes, briefpapier, signing voor gebouwen, bus en PR-materialen.

Logo/huisstijl Âlde Griene Krús
Logo/huisstijl Kerstverhalenroute Baarn